Mi ez?

New York City töménytelen mennyiségben. Helyi hírek, érdekességek, történelem, lifestyle, minden, amire a NY címke akasztható.

Időjárás

Adsense

Gazdag vagyok már?

Utolsó kommentek

  • alien: All Bundy menyországa (2013.01.02. 13:04) A nap képe - Japán WC
  • Pakos: @flimo13: Ajánlom figyelmedbe New Yorkkal foglalkozó blogunk: 548oranewyorkban.blog.hu/ (2012.01.29. 15:25) Girl Walk // All Day
  • flimo13: Kár. Nekem még mindig bent van google readerben, hátha. (2012.01.11. 14:31) Girl Walk // All Day
  • kunlovas: Néhány éve valaki érdeklődött Glück Etel iránt. Valamit tudok róla, ha érdekli még? (2010.05.10. 22:04) A nap képe - Tűzoltóautó
  • Cook kapitány: A kép neve "Lunchtime atop a Skyscraper", a fotós Charles C. Ebbets. Egy kis google kereséssel ez... (2010.02.04. 10:31) Régi képek New Yorkról
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • alien: All Bundy menyországa (2013.01.02. 13:04) A nap képe - Japán WC
  • Pakos: @flimo13: Ajánlom figyelmedbe New Yorkkal foglalkozó blogunk: 548oranewyorkban.blog.hu/ (2012.01.29. 15:25) Girl Walk // All Day
  • kunlovas: Néhány éve valaki érdeklődött Glück Etel iránt. Valamit tudok róla, ha érdekli még? (2010.05.10. 22:04) A nap képe - Tűzoltóautó
  • Cook kapitány: A kép neve "Lunchtime atop a Skyscraper", a fotós Charles C. Ebbets. Egy kis google kereséssel ez... (2010.02.04. 10:31) Régi képek New Yorkról
  • alibabaesanegyvenhattyu: Ilyen tényleg van? Akkor nem csak nálunk ilyen elvakultak az érzelmek a csapatok imádatában? (2009.11.24. 15:08) Meggyalázták az új Yankees stadiont!

Kezdődik a baseball szezon!

2007.03.30. 19:52 TamasNYC

Vége a tavaszi edzőmeccseknek, április elsején kezdődik a regular season. Yipeee! :-) Az első napon rögtön lesz New York-i érdekeltség, a Mets játszik idegenben a St. Louis Cardinals ellen. Az első meccs a városban hétfőn lesz, a Yankees fogadja a Tampa Bay Devil Rays csapatát.

A NYDailyNews és a Hardball Times alapján íme egy kis összefoglaló, hogy mi várható idén a város két csapatától.
A képeket (Tom Glavine és Robinson Cano) a NYDailyNews-tól loptam.

New York Mets
A sérült pitcher sztár, Pedro Martinez nem a többiekkel edz, de a lényeg, hogy edz és egyre jobban van, várhatóan az All-star meccs után fog újra játszani.
Továbbra is az idősödő Tom Glavine számít az ász pitchernek, Orlando Hernandez még mindig küzd a tavalyi post-season alatt szerzett sérülésével. A még újoncnak számító Mike Pelfrey állítólag sokat feljődött. Meglátjuk. Összeségében erős a pitcher gárda.
A bullpen is jó (Billy Wagner, Aaron Heilman, Scott Schoeneweis), de messze nem annyira kiemelkedően jó, mint tavaly. Júniusban a dopping miatt eltiltott Guillermo Mota is visszatér, ha már most is játszhatna jobb lenne a helyzet.

A catcher Paul Lo Duca nem volt valami jó a tavaszi edzések alatt és nem is fogják meghosszabítani a szerződését. A tavalyi teljesítménye viszont nagyon jó volt, ha kicsit ügyesebben dobna nem lenne gond.
A lineup eleje nem rossz: Carlos Beltran, Jose Reyes és David Wright három szupersztár + Carlos Delgado neve is jól cseng. A gond inkább a többiekkel van. Tavaly a vártnál jobban szerepeltek, de semmi nem garantálja, hogy ezt idén is tudják hozni.

Összeségében a csapat minden része egyenletesen jó. Nem verhetetlenek, a sérült játékosok hiánya és az átlagéletkor gondot okozhat, de elég nagy az egyetértés abban, hogy a csoportgyőzelemet hozni fogják. A szkeptikusok szerint viszont a tavalyi teljesítmény a várhatónál jobb volt (ebben van valami) és koránt sem biztos, hogy ez idén is menni fog. Meglátjuk.

Részletesebben: Scouting the Mets, Hardball Times

New York Yankees
Egy kis kitérővel, a csoporttárs Boston Red Sox-szal kezdem, ők ugyanis irgalmatlan pénzeket költöttek új játékosra: 103 millió dollárért szerződtették Daisuke Matuszakát, 70 millióért J.D. Drew-t és 36 millióért Julio Lugót. A Yankees ezzel szemben csökkentette a kiadásait azzal, hogy eladta Gary Sheffieldet és Randy Johnsont (persze, még így is náluk a legmagasabb a payroll). A két kiöregedő játékostól nem volt várható már túl jó eredmény, azzal pedig, hogy Johnson helyére Andy Pettitte lép a kezdőcsapat frissebb és megbízhatóbb is lett. Chien-Ming Wang kezdő pitcherről viszont a Hardball Times bebizonyította, hogy nem is tud játszani csak szerencsés. :-) Ehhez én csak azt fűzném, hogy ha ők mondják lehet benne valami.

A "back end of the rotation" (nem próbálom lefordítani, bocs) még mindig nem tökéletes, de nem is rosszabb, mint máskor. Jeff Karstens sokat javult tavasszal és Phil Hughes is nagy reménységnek tűnik, bár ő még nagyon rutintalan.

A lineup szintén erős. Doug Mientkiewicz a first base-en a védekezésben brillírozik, rengeteg labdát elkap, Robinson Cano (2B) minden évben javult, várhatóan idén is jobb lesz, Alex Rodrigueznek (3B) nem ment a játék tavaly és még így is jó statisztikája volt, Derek Jeterről (SS) csak annyit, hogy tavaly második lett az MVP szavazáson. Az outfielden nem megyek végig, de ott is jó játékosok vannak.

Összefoglalva: bár az AL keleti csoport a legkeményebb az összes közül, valószínűleg a Yankees meg tudja nyerni. A nagy kérdés inkább a post-season. A csapat erős annyira, hogy kis szerencsével akár World Series-t is nyerhetnek, de az a kis szerencse az utóbbi években mindig hiányzott.

Részletesebben: Scouting the Yankees, Hardball Times 1, HB Times 2

3 komment

Címkék: baseball

A bejegyzés trackback címe:

https://nycity.blog.hu/api/trackback/id/tr8552702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.04.04. 13:03:48

"A lineup eleje nem rossz: Carlos Beltran, Jose Reyes és David Wright három szupersztár + Carlos Beltran neve is jól cseng."
gondolom a vegen delgadot akartad megemliteni.

"A két kiöregedő dobótól"
sheffield nem dobo, hanem uto. 1b es rf; a detroitban pedig dh lesz.

es remelem nem a yankees nyeri a csoportot. a world seriesre pedig eselyuk sincs. akkor mar inkabb a mets.

TamasNYC · http://nycity.blog.hu/ 2007.04.04. 13:24:56

Kösz, javítottam.
A Yankeesnek mindig jó játékosai vannak. Ha ezek elkapnak egy jó évet, bármit összehozhatnak.

A Mets meg, hááát a fene tudja. Rajtam nem fog múlni, én nekik szurkolok. :-)

güell (törölt) 2007.04.08. 01:22:46

yanks: jo jatekosok, de soha nem egy csapat. epp ezert nem nyernek iden sem.

a mets viszont remek. en is nekik szurkolok. a dodgers utan :)
süti beállítások módosítása