Fent, Uptownban, már a Harlem déli csücskén, a Cathedral of Saint John the Divine tőszomszédságában van egy kis magyar cukrászda. Nincs neve, ill. csak annyi, hogy Hungarian Pastry Shop, a helyiek pedig egyszerűen Hungarianként emlegetik. A közeli Columbia Egyetem diákjainak egyik kedvenc helye, mindig tele van. Érthető is, mert bár picit kopott, de még bőven emlékeztet egy jó pesti cukrászdára. Sajátos hangulata van, a kicsit nyikorgó, tonett stílusú székekkel és fa asztalokkal otthon fel sem tűnne, de itt nagyon elüt a többi modern delitől és pastry shoptól. A diákok igazi kávéházi életet élnek, itt tanulnak, olvasnak, beszélgetnek; nagyon élő hely.
Mindenféle magyar süteményt lehet kapni: réteseket (mákosat is!), Rigó Jancsit, dobos tortát, lúdláb szeletet, linzert, megannyi finomságot. A Rigó Jancsi ugyan Janscinak van írva, de a (néger) pincérnő úgy is érti, hogy dobos tortát kérünk ha rendesen magyarul ejtjük, nem pedig dábosznak. És az ízek? Háááát... A mákos rétes jó lenne, a tészta egészen rendben van, de a mákot nem darálják meg. A dobosnak a karamell-cukros teteje tökéletes, de a krémje valami nehéz, túl édes, geil massza. Nice try, de valami mindig közbejön.
Inkább a hangulat miatt érdemes meglátogatni és mert jó látni, ahogy a sok fiatal jól érzi magát a darabka Magyarországon.
A weboldaluk
Review
Bejegyzés Eszter Blogjában
A magyar cuki
2007.02.23. 16:15 TamasNYC
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia látnivaló uptown
A bejegyzés trackback címe:
https://nycity.blog.hu/api/trackback/id/tr4038441
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek